126
dagar
11
timmar
29
minuter

Hip Hop Music Camp & JAM Dancestudios

Lördag 26.8
126
dagar
11
timmar
29
minuter

Hip Hop Music Camp & JAM Dancestudios

För att ytterligare lyfta Södertäljes talanger presenterar Södertäljefestivalen Hip Hop Camp & JAM Dancestudios lördagen den 26 augusti.

JAM Dancestudios

Visionen och syftet från starten var att utveckla intresset för dans och kultur hos barn och ungdomar i Södertälje, och på så vis lyfta dansen som kulturform i Södertälje.
För oss är det viktigt att barn och ungdomar i Södertälje ges bra villkor under sin uppväxt och har goda utvecklingsmöjligheter.
Barn- och ungdomstiden är en viktig period i livet och det är framförallt då man är som mest lättpåverkad. Att Södertälje är en stad där framförallt ungdomslivet kan uppfattas som stökigt och kanske till och med ohälsosamt ska inte behöva hindra barn och ungdomars utvecklingsmöjligheter i vår kommun.
Vi på JAM dansstudio ser ungdomars kunskaper, erfarenheter och värderingar som en värdefull resurs för kommunens utveckling. Vi vill att unga ska vara delaktiga och själva kunna påverka sina liv och sin kommun.
Det är viktigt att barn redan i tidig ålder får lära sig om respekt för varandra, disciplin och framförallt skapa sig ett bra självförtroende. Vi tror att vi med hjälp av dansen kan förmedla detta och att vi på ett sätt kan vara en bra förebild för eleverna och visa att det går att följa och leva sina livsdrömmar!

Att utvecklas och växa är grundläggande för hela ABF:s verksamhet. Därför arbetar vi på JAM dansstudio med att stärka deltagarnas självkänsla, skaparlust och samarbetsförmåga. Över 600 danssugna barn och ungdomar har nu hittat till JAM, och verksamheten ökar hela tiden. Därför fortsätter vi under 2016 att dansa till olika musikstilar, som till exempel streetdance, breakdance, jazz, popping och modernt.

Läs mer på:

http://www.jamdansstudio.se/index.php

Hip Hop Music Camp

Hip Hop Music Camp  var ett helt gratis dagskollo som vände sig till barn och unga mellan 10-15 år som bor i Södertälje kommun. Dagskollot gick ut på att ge deltagarna en möjlighet att under en vecka få prova på att rappa, skriva text, stå på scen och spela in i studio. Syftet var att fånga upp barn och ungdomar och inspirera dem att i en trygg miljö lett av kompetenta workshopledare och gästlärare, utveckla oanade sidor av sig själva och att skapa kreativt genom hip hop som form tillsammans i grupp och individuellt. Detta resulterade i förhöjd självkänsla och många nya, roliga erfarenheter i ryggen för deltagaren.

Veckorna var uppdelade i tjejcamp och killcamp för att underlätta för deltagarna att utvecklas och våga ta plats så mycket som möjligt. Kollot var utformat för 20 deltagare per vecka, alltså sammanlagt 80 st deltagare för hela projektet, 40 tjejer och 40 killar

För mer information gå till: www.musiccamp2017.com

Till artistsidan