126
dagar
11
timmar
29
minuter

Klara Andén

Fredag 25.8
126
dagar
11
timmar
29
minuter

Klara Andén

Södertäljes talang!

2014 vann Klara Andén en covertävling som hölls av artisten Linnea Henriksson, Spotify och Sony Music. Linnea valde ut Klaras version av sin låt ”Halmstad” som sin favoritversion och följden av det blev en inspelning i Spotifys nya studio och ett släpp på Spotify. Låten är nu uppe i närmare 100 000 lyssningar och Linnea beskrev Klaras version såhär: ”Det är häftigt att inte känna en människa alls och ändå verkligen höra en personlighet”.

De senaste åren har Klara fokuserat på att spela in sina egna låtar. Det har resulterat i en vemodig och atmosfärisk indiepop på svenska. Elektroniska och akustiska ljud samsas kring ärliga texter som bygger på de där tankarna som ligger och skaver längst bak i huvudet. Under våren har hon släppt fyra singlar, bland annat en remix gjord av danska producenten Martin Hviid, som har uppmärksammats i ett flertal musikbloggar och tipsats om av Linnea Henriksson.

21-åriga Klara är uppvuxen i Östertälje och i högstadiet hade hon tre väldigt givande år i Södertälje musikklasser. Två av fyra bandmedlemmar som är med och spelar på festivalen är klasskompisar från den tiden. Därför tycker hon att det ska bli extra roligt att spela på just Södertäljefestivalen.

Till artistsidan