180
dagar
9
timmar
31
minuter

Nyheter

180
dagar
9
timmar
31
minuter
Tyck till om Södertäljefestivalen 2018!

Tyck till om Södertäljefestivalen 2018!

Hej kära Södertäljebo!

Vill du vara med och påverka Södertäljefestivalen 2018?

 

Nedan finner du en länk som tar dig vidare till en enkätundersökningen där du har möjlighet att tycka till.  Här kan du berätta vad du tycker är viktigt för att årets festival ska bli riktigt lyckad.

Södertäljefestivalen 2018 – Tyck till!

Enkäten tar ca 4 minuter – Tack för att du tar dig tid!

//Team Södertäljefestivalen

Tack för tre fantastiska festivaldagar!

Tack för tre fantastiska festivaldagar!

Team Södertäljefestivalen vill tacka alla som besökte festivalen och bidrog till den fantastiska atmosfär som genomsyrade hela helgen!

Vi hoppas att ni har haft en trevlig helg tillsammans med vänner och familj och att ni redan nu börjar ladda inför Södertäljefestivalen 2018 som kommer bjuda på ännu mer av det goda!

Vi vill även tacka alla våra partners och sponsorer som gjorde detta möjligt!

”Det är ren glädje och adrenalin!”

”Det är ren glädje och adrenalin!”

The Soul Company är kända för sin enastående energi och scennärvaro, det är nästan omöjligt att stå still när deras energi exploderar på scenen. Musiken präglas av 60-talens motown- och chicagosoul och består av båda egna och andras låtar. Sjumannabandets frontas av Isak Kuritzén som vi har pratat med inför deras uppträdande på Södertäljefestivalen. Bandet uppträder lördagen den 26 augusti under festivalen.

Vad har ni för relation till Södertälje?

I dag har vi faktiskt ingen speciell relation med Södertälje, men detta kommer bli starten! Ambitionen är att göra en grymt bra spelning och sätta ribban högt, och sen komma tillbaks och försöka toppa det nästa år!

 

Berätta om hur bandet bildades och varför?

Vi startade bandet 2006 och då började det som en plojgrej. Vi var med i en idrottsförening som firade 70 år. De ville sätta ihop ett band till jubileumfirandet och då var vi några som kunde spela olika instrument. På den vägen är det och idag är vi ett av Sveriges mest bokade band!

 

Man känner ju verkligen glädjen och energin genom er musik, hur gör ni för att hålla energinivån uppe?

Det är ren glädje och adrenalin! Vi brukar säga att bandet är som en muskel, och allt vi gör är baserat på att alla i bandet ger sitt yttersta. Vi är ett lag och skulle inte kunna byta ut en ”spelare i laget”. Vi tog in en vikarie en gång, det gör vi aldrig om igen, haha.

 

Berätta om ert bästa gig och varför det var speciellt?

Vårt bästa var när vi mötte en publik som bestod av 160 män i 45-års åldern som arbetade inom bilindustrin. Ett riktigt tufft utgångsläge. Men vi lyckades få dem att FULLSTÄNDIGT explodera. De var oerhört lyckliga! Det blev ett fantastiskt gig i slutändan.

Om ni skulle få värva valfri medlem till ert band, vem skulle det vara?

Jag hade dödat för att göra ett nummer med Tina Turner. Hon är i 80-års åldern och gör fortfarande enorma gig och har en enorm energi, hon skulle passa in!

Vad hoppas ni att publiken tar med sig från er spelning?

Det handlar inte så mycket om musiken, utan främst om energin och showen! Vi kommer få alla att hoppa upp och ner på ett sätt som de inte gjort tidigare. Sen att vi jobbar över gränserna, vår show är lika bra och underhållande för en 18-åring som för en 60-åring.

 

Vad ser du mest fram emot under er spelning på Södertäljefestivalen?

Vi har hört att Södertäljefestivalen ska vara en otroligt trevlig folkfest. Så det ska bli fantastiskt. Vi tänker bidra med vår energi och vår glädje till Södertäljeborna!

 

5 snabba:

Senaste inköp: Nytt täcke och ny kudde

Äter helst: Kött

Senaste skickade sms: ”OK!”

Låt som du önskar du hade skrivit: Bridge over trouble water

Favoritplats på jorden: På vår altan i vårt hus.

Historie-quiz i Södertälje centrum!

Historie-quiz i Södertälje centrum!

Missa inte den historiska tipspromenaden under Södertäljefestivalen!

Quizen består av 10 frågor med fokus på industrihistoria, innovation och entreprenörskap!

Passa på att testa dina kunskaper samtidigt som du får en rolig, rofylld promenad genom Södertäljes vackra stad med vänner och familj!

 Vissa frågor kräver ett besök på förbestämda plaster runt om i stadskärnan. Utan dessa besök är det svårt att klara av dessa frågor.

 På söndag kl. 15.00 kommer Scania att dela ut pris på Stora Scen till vinnaren av tipspromenaden, så var noga med att välja och komma ihåg ert lagnamn. Var även noga med att skriva in rätt mailadress så att vi kan komma i kontakt med er!

 Lycka till och må bäste man vinna!

Klicka här för att komma till quizen!

”Jag gör det jag älskar”

”Jag gör det jag älskar”

Som 9-åring rivstartade han sin karriär med en vinst i lilla Melodifestivalen. I år var han aktuell i Melodifestivalen med den egenskrivna låten ”Good Lovin”. Han har i sommar varit ute på turné och är hetare än någonsin. Vi pratar givetvis om Benjamin Ingrosso och vi tog ett snack med honom inför hans uppträdande på Södertäljefestivalen den 26:e augusti.

Vad är din relation till Södertälje och vad hoppas du kunna förmedla till Södertäljeborna med din musik?

En av mina vänner kommer från Södertälje men annars har jag inte direkt någon relation till staden. Jag ser fram emot att få spela för folk som kanske inte ens vet vem jag är, samtidigt som jag såklart hoppas att många av mina fans är på plats. Jag kommer köra mycket soulig musik som jag tror kan passa en blandad publik. Självklart spelar jag även lite nya låtar!

Du var ju med i Melodifestivalen i år, hur tycker du det var och har det påverkar ditt liv som artist?

Jag skulle inte säga att det har påverkat mig som person, utan snarare min musik. Melodifestivalen är ju så stort och populärt vilket bidragit till att fler har fått upp ögonen för min musik och att jag fått fler lyssnare och nya fans.

Vad är ditt bästa musikminne?

Det var när jag såg Ennio Morricones spelning i Globen. En av världens största kompositörer. Det var en riktigt fet konsert som jag alltid kommer minnas. Ett annat bra musikminne är när jag såg Per Gessle och hans konsert med Gyllene Tider för några år sedan!

Hur har din sommar varit?

Det har varit mycket spelningar och inte så mycket ledighet. Men eftersom jag gör det jag älskar så är det bara väldigt roligt! Att få resa landet runt med bandet i en turnébuss går inte att klaga på!

Hur får man dig att skratta och hur får man dig på fall?

Med så torr humor som möjligt, haha!

Vad ser du att du gör om 10 år?

Förhoppningsvis står jag på stora arenor ute i världen och uppträder med min musik

Vem skulle du vilja göra en duett med?

Oj, svår fråga! Det hade varit fett att göra en duett med Ted Gärdestad om han hade levt. Annars tänker jag på Astrid S från Norge eller Calvin Harris som gör riktigt bra låtar.

5 snabba:

Senaste inköp: Jag shoppade ett par Marvel-kalsonger. Älskar Marvel!

Äter helst: Pasta.

Senaste sms: ”Asbra!” fick jag som svar av en polare när jag föreslog att vi skulle ses ikväll.

Låt som du önskar du hade skrivit: ”I feel it coming” av Starboy och Daft Punk.

Favoritplats på jorden: Det måste vara Stockholms Skärgård. På landet hos min mormor och morfar.

 

”Vi vill bjuda Södertäljeborna på roliga aktiviteter”

”Vi vill bjuda Södertäljeborna på roliga aktiviteter”

Stefan Malmqvist är platschef på Actic i Södertälje och ansvarig för företagets samarbete med Södertäljefestivalen och deras olika aktiveringar under helgen.

Vad kommer ni göra på festivalen?

─ Vi kommer ha en tältplats på området där vi bland annat arrangerar tävlingar och bjuder på kaffe. Ett tävlingsmoment blir ”Nattduellen för barn”. Våra gruppträningsinstruktörer kommer hålla i uppvärmningar inför loppen och vi kommer sist men inte minst arrangera Drakbåtsracet, det ska bli väldigt roligt!

Varför har ni valt att vara partners till Södertäljefestivalen?

─ Södertäljefestivalen är ett väldigt bra tillfälle för oss att både synas och göra lite roliga aktiviteter. Exempelvis så vet inte alla Södertäljebor att Sydpoolen är öppet på sommaren, det är något vi vill berätta för festivalbesökarna. Tidigare somrar har vi testat att informera om Sydpoolens via annonsering, det här året tror vi att Södertäljefestivalen är ett perfekt forum för detta.

Hur ser er verksamhet ut i Södertälje?

─ Actic har tre anläggningar i Södertälje. Actic Sydpoolen, Actic Park och Actic City.

Vad har ni för relation med Södertäljeborna?

─ Jag tror det är många Södertäljebor som inte ens vet om att det är Actic som driver Sydpoolen, men jag är övertygad om att Sydpoolen finns i allas hjärtan och de flesta har säkert koll på vår omtyckta pingvin-maskot. För oss är det viktigt att försöka vårda relationen som Södertäljeborna har med både Actic och med Sydpoolen. Vårt gym i Sydpoolen är ju vårt största i Sverige, med en yta på 65 000 kvm och 27 anställda.

 

På vilket sätt tycker ni arrangemang som Södertäljefestivalen påverkar Södertälje som kommun och dess invånare?

─ Jag tror att Södertäljeborna förväntar sig att det händer saker i staden. Det har varit olika aktiviteter med öltält och annat tidigare, men årets upplaga av Södertäljefestivalen har verkligen något för alla besökare.

Vad ser ni mest framemot med festivalen?

─ Vi ser fram emot att träffa både Södertäljeborna och tillresta gäster, och att få bjuda dem på roliga aktiviteter. Jag tror att både besökarna och våra anställda kommer uppskatta det väldigt mycket, exempelvis vårt arbete med Drakbåtsracet som blir lite av en höjdpunkt för oss.

Vad får man inte missa i Södertälje förutom era anläggningar?

─ Ett riktigt dragplåster i Södertälje har länge varit Tom Tits Experiment. Folk har vallfärdat dit genom åren. Dessutom kan jag verkligen rekommendera Torekällberget, det är ett perfekt utflyktsmål för familjer och brukar ibland kallas för lilla Skansen.

Drakbåtsracets prisutdelning Stora Scen

Drakbåtsracets prisutdelning Stora Scen

På lördagen den 26 augusti kl. 10.00 går startskotten för Drakbåtsracet!

Efter svett, skrik och tårar är det kl. 14.15 dags att kröna vinnarna på Stora Scen. Södertäljefestivalens vän Actic tar plats på scen och delar ut fantastiska priser!

Vinnarlaget kommer tilldelas årskort från Actic Södertälje där de också kan ta del av de 108 olika gruppträningspass som erbjuds varje vecka.

Quality Hotel Park kommer dela ut presentkort till vinnarlaget.

Vi delar även ut prispokal till Best Dragon in Show!

Missa inte Stora Scen kl. 13.00 lördagen den 26 augusti!

LBS Trio med Åsa Dellham

LBS Trio med Åsa Dellham

Lyssna till traditionell akustisk Jazz på Quality Hotel Park den 25 augusti kl. 17.00!

LBS Trio tillsammans med Åsa Dellham bjuder på en härlig show.

Det är inte ofta vi får höra traditionell akustisk jazz hos oss, men nu har tillfället kommit! LBS Trio består av Morten Lassem piano, Palle Björkman trummor och Olle Steinholtz kontrabas.

Den här kvällen kommer de att bjuda på kända melodier från The Great American Songbook.

Speciell gäst är Åsa Dellham, känd från bl.a. Täljerevyn, som förgyller låtarna med sin fina sång.​

/Team Södertäljefestivalen

”Vi vill att det ska kännas som en enda stor fest”

”Vi vill att det ska kännas som en enda stor fest”

FO&O är killarna som tagit de yngre musikälskarna med storm. Gruppen består av Felix Sandman, Oscar Enestad samt Omar Rudberg – på söndagen den 27:e augusti intar de scenen!

Berätta om hur ni blev FO&O och hur ni lärde känna varandra? Hur bildades ni?

– Det var 2013 som vårt skivbolag bestämde sig för att bilda ett pojkband. De sökte killar som både kunde dansa och sjunga, och höll auditions där alla sökande fick uppträda. Omar blev faktiskt kontaktad efter att hans föräldrar lagt upp filmer med honom på Youtube, haha.

Hur ser er rollfördelning ut i bandet?

– Vi vill alla vara involverade i allt vi gör och vi delar på arbetet. Personlighetsmässigt skiljer vi oss mer. Man kan väl säga att Felix är den roliga, Oscar är den oklara och Omar den ”diviga”. Även om inte Omar håller med om det själv.

Vad hoppas ni att publiken ska ta med sig från er spelning?

– Vi kommer att ha skitkul på scen och vill att det ska kännas som en enda stor fest, det brukar smitta av sig till publiken! Vi är verkligen taggade på att dansa, sjunga och visa upp gamla och nya låtar. Det kanske också blir någon volt här och där av voltaren Felix!

Hur tycker ni det är att vara kända, för- och nackdelar?

– En nackdel är att folk ibland dömer en väldigt snabbt och att det kan spridas olika rykten. Om man till exempel råkar säga fel, eller det sker något missförstånd så kan det gå väldigt snabbt för folk att döma en och då blir det till något negativt. En fördel är förstås alla människor som är positiva och supportar oss. Det är helt fantastiskt och man får verkligen glädjestrålar och energi ifrån dem!

Vad gör ni om 10 år?

– Vi hoppas att vi alla tre, oavsett var vi befinner oss på jorden, fortfarande håller på med musik.

Kramkalas med Mojje!

Kramkalas med Mojje!

På söndagen den 27 augusti kommer Mojje hålla i ett stort kramkalas efter sitt uppträdande på scen. Självklart ska alla barn vara med i Södertäljes största kram!

/Team Södertäljefestivalen

”Kärlek, kämpaglöd och glädje”

”Kärlek, kämpaglöd och glädje”

Södertälje är en stor del av mitt vuxna liv och betyder otroligt mycket för mig, säger melodifestivalsfinalisten Nano Omar.

Vad betyder Södertälje för dig och vad skulle du säga är Södertäljes guldkorn?

– Jag har bott i Södertälje i 10 år, så staden är en väldigt stor del av mitt liv. Det är en fin stad med många kulturer, den betyder mycket för mig och är mitt hem. Om man åker hit på besök tycker jag man måste besöka utflyktsmålet Torekällberget.

Vad ser du mest fram emot under din spelning på Södertäljefestivalen?

– Det ska bli väldigt roligt att få connecta med Södertälje och att få sjunga fler av mina låtar. Det är extra roligt att få sjunga på en plats som betyder mycket, där jag känner många och där jag är på hemmaplan.

Du deltog i Melodifestivalen i år, hur kommer det sig att du valde att vara med där?

– Det var faktiskt mina barn som övertalade mig. Jag var lite skeptisk först men de ville så gärna att jag skulle vara med så jag tänkte; jag kör!

Hur har det varit efter din medverkan?

– Det har snurrat på riktigt bra sedan Melodifestivalen med mycket spelningar. Jag har även varit i Las Vegas där jag bland annat spelade in en ny musikvideo och fick chans att träffa bland annat Celine Dion och P. Diddy. Min publik har definitivt blivit bredare, nu har jag allt från kids till pensionärer som kommer fram och hälsar och går på mina spelningar.

Har du tröttnat på singeln ”Hold on”?

– Än så länge har jag inte tröttnat på själva låten. Det är så roligt att få spela den för nya människor och ny publik.

Hur får man dig att skratta?

– Jag har nog ganska vanlig humor, tycker komiker som Robert Gustavsson eller Magnus Betnér kan vara väldigt roliga.

Vem skulle du byta liv med för en dag?

– Zlatan så klart!

Nano Omar hoppas kunna förmedla kärlek, kämpaglöd och glädje under sitt uppträdande på scenen fredagen den 25:e augusti!

Åk Scanias Elbuss

Åk Scanias Elbuss

Scania bjuder på gratis busstur till och från Södertäljefestivalen!

Vill du prova på ett miljövänligt alternativ under festivalen, så rekommenderar vi er som resenärer att provåka Scanias Elbuss!

Turen går från Astrabacken där bussen laddas, sedan fortsätter den till Köpmangatan där ni som resenärer kan stiga av och på. Från Köpmansgatan kör elbussen vidare till Södertälje Centrum – raka vägen fram till Södertäljefestivalen där man kan stiga både av och på.

Turen går på lördag den 26 augusti och söndag den 27 augusti mellan 10.00-16.00.

/Team Södertäljefestivalen

Hip Hop Music Camp & JAM Dansstudio

Hip Hop Music Camp & JAM Dansstudio

För att ytterligare lyfta Södertäljes talanger presenterar Södertäljefestivalen Hip Hop Camp & JAM Dansstudio lördagen den 26 augusti.

Lördagens program fylls nu upp ytterligare med ett lokalt projekt skapat av Södertälje Kommun genom Ung Fritid och i samarbete med ABF.

De bjuder på en otrolig show och fantastisk dans & sång som får alla att vilja sätta klackarna i taket!

JAM Dansstudio

Visionen och syftet från starten var att utveckla intresset för dans och kultur hos barn och ungdomar i Södertälje, och på så vis lyfta dansen som kulturform i Södertälje.
För oss är det viktigt att barn och ungdomar i Södertälje ges bra villkor under sin uppväxt och har goda utvecklingsmöjligheter.
Barn- och ungdomstiden är en viktig period i livet och det är framförallt då man är som mest lättpåverkad. Att Södertälje är en stad där framförallt ungdomslivet kan uppfattas som stökigt och kanske till och med ohälsosamt ska inte behöva hindra barn och ungdomars utvecklingsmöjligheter i vår kommun.
Vi på JAM dansstudio ser ungdomars kunskaper, erfarenheter och värderingar som en värdefull resurs för kommunens utveckling. Vi vill att unga ska vara delaktiga och själva kunna påverka sina liv och sin kommun.
Det är viktigt att barn redan i tidig ålder får lära sig om respekt för varandra, disciplin och framförallt skapa sig ett bra självförtroende. Vi tror att vi med hjälp av dansen kan förmedla detta och att vi på ett sätt kan vara en bra förebild för eleverna och visa att det går att följa och leva sina livsdrömmar!

Att utvecklas och växa är grundläggande för hela ABF:s verksamhet. Därför arbetar vi på JAM dansstudio med att stärka deltagarnas självkänsla, skaparlust och samarbetsförmåga. Över 600 danssugna barn och ungdomar har nu hittat till JAM, och verksamheten ökar hela tiden. Därför fortsätter vi under 2016 att dansa till olika musikstilar, som till exempel streetdance, breakdance, jazz, popping och modernt.

Läs mer på:

http://www.jamdansstudio.se/index.php

Hip Hop Music Camp

Hip Hop Music Camp  var ett helt gratis dagskollo som vände sig till barn och unga mellan 10-15 år som bor i Södertälje kommun. Dagskollot gick ut på att ge deltagarna en möjlighet att under en vecka få prova på att rappa, skriva text, stå på scen och spela in i studio. Syftet var att fånga upp barn och ungdomar och inspirera dem att i en trygg miljö lett av kompetenta workshopledare och gästlärare, utveckla oanade sidor av sig själva och att skapa kreativt genom hip hop som form tillsammans i grupp och individuellt. Detta resulterade i förhöjd självkänsla och många nya, roliga erfarenheter i ryggen för deltagaren.

Veckorna var uppdelade i tjejcamp och killcamp för att underlätta för deltagarna att utvecklas och våga ta plats så mycket som möjligt. Kollot var utformat för 20 deltagare per vecka, alltså sammanlagt 80 st deltagare för hela projektet, 40 tjejer och 40 killar

För mer information gå till: www.musiccamp2017.com

The Making of an Archive

The Making of an Archive

Att skapa ett arkiv – ett projekt av konstnären Jacqueline Hoàng Nguyễn tillsammans med Grafikens Hus!

 

På fredag den 25 augusti rullar en husvagn in på Marenplan. Kom och dela med dig av din familjs historia och fotoalbum!

Att skapa ett arkiv, initierat av konstnären Jacqueline Hoang Nguyễn 2014, är en digitaliseringstjänst där personer med invandrarbakgrund kan bevara och dela sina minnen med en bredare allmänhet. Deltagaren eller donatorn vars bilder blir en del av projektet intervjuas och ljudfilerna samlas in till ett arkiv som belyser en stads multikulturella medborgerliga tillgång och engagemang.

 Södertälje utgör en lämplig kontext för detta projekt.

Vi vill prata med de första arbetskraftsinvandrarna som kom till Södertälje redan på 60-talet, till nyanlända som kom till Södertälje för en månad sedan. Enligt statistik från 2015 har Södertälje kommun 93 202 invånare varav en tredjedel är födda utomlands. Sedan 1975 har Sverige anammat en multikulturell politik men, trots detta är individuella migrationshistorier ofta långt ifrån att vara en prioriterad del av kulturarvet som ska bevaras och samlas in av våra nationella arkiv.

Under hösten kommer den kanadensiska konstnären Jacqueline Hoang Nguyễn ge sig ut i en specialutrustad husvagn och skapa en mångfacetterad Södertälje-version (och Sverige premiär) av hennes pågående projekt Att skapa ett arkiv.

Besök Marenplan under festivaldagarna för att ta del av detta fantastiska projekt!

https: //www.grafikenshus.se

DJ showcase

DJ showcase

Nu trappar vi upp tempot!

DJ showcase på Södertäljefestivalen!

På fredagen den 25 augusti går några av Södertäljes mest välkända DJ:s upp på scen.

Vi finner DJ Ninos, Francisco och DJ Reflexion.

Fredagen handlar om Södertälje i fokus och nu med upptrappat tempo!

Missa inte Södertäljefestivalens DJ showcase!

/team Södertäljefestivalen

Åk guidad busstur med Scania!

Åk guidad busstur med Scania!

Scania bjuder på guidade bussturer med deras Job Expressbuss under Södertäljefestivalen!

Lördagen den 26 augusti utgår guidade bussturer med Scania från Tom Tits ändhållplats där elbussen laddas. Turerna handlar om både Södertäljes och Scanias historia och tar resenärerna på en historisk resa genom staden och runt Scania på 30 minuter.

Avgångstider:
Kl. 11.00, 13.00 och 15.00

Den guidade turen går via:
Oxbacksleden – Nyköpingsvägen – Södertälje centrum station – Södertälje Syd – Verkstadsvägen – Gjuteriporten – Järnvägshamnen – Saltsjögatan – Nygatan.

Detta får ni bara inte missa!

Telge Stadslopp – smygstart

Telge Stadslopp – smygstart

Södertäljefestivalen smygstartar med Telge Stadslopp!

Den 24 augusti är det dags för Telge stadslopp som i år utgår från Stora scen.
För er som är anmälda sker registreringen på Marenplan innan loppets start.

Kl. 18.00 är det uppvärmning på Stora Scen med Friskis & Svettis.
Kl. 18.30 går loppet av stapeln med start från Slussgatan, bredvid Stora Scen. Målgången är på Marenplan.
Kl. 20.00 är det prisutdelning på stora scen tillsammans med festivalens konferencier Lasse Karlsson.

På söndagen den 27 augusti är det dags för Lilla Telge Stadslopp för barn. Detta loppet går av stapeln kl. 10.00 från stora scen. Var på plats och heja på barnen som kämpar sig igenom denna sträcka!

Glöm inte att anmäla dig till loppet!

Telge Stadslopp 24/8: http://www.telgestadslopp.se/inbjudan-2017/
Lilla Telge Stadslopp 27/8: http://www.telgestadslopp.se/inbjudan-lilla-stadsloppet/

/Team Södertäljefestivalen

Lilla scen Festivalparken

Lilla scen Festivalparken

Rösberga Talents tar plats på Lilla Scen i Festivalparken!

På fredagen den 25 augusti mellan kl. 18.00-02.00 tar Rösberga talents plats i Festivalparken.
Här finner vi liveakter från Musik Camp, DJs och övriga unga artister från Södertälje.

Program på Lilla Scen:

Music Camp 2017
Gabi C & KM
Lamix
Jireel
DJs Fatty & Tamam

Missa inte Lilla Scen i Festivalparken fredagen den 25 augusti!

Gränslös Grafikfestival på Storgatan

Gränslös Grafikfestival på Storgatan

Fredagen den 25 augusti invigs Gränslös Grafikfestival på Storgatan i samband med Södertäljefestivalen!

Med öppning i Södertälje Konsthall kl. 12-13, konstnärssamtal och en öppen workshop mitt i stan. Verken som har producerats under projektet presenteras i en utställning i Södertälje Konsthall tillsammans med verk av Knut Stahle 25 augusti – 23 september.

Öppettider i Södertälje Konsthall: tisdag – fredag 9-19 och lördag 11-16. Måndagar och söndagar stängt.

Medverkande konstnärer: Hasse Asplund, Mats Blomqvist, Shabnam Faraee, Soud Habbi, Ritva Hansson, Rami Khoury, Fia Kvissberg, Jan Manker, Ulrika Moberg, Göran Pettersson, Maud Probst-Rönnbom, Olof Sandahl, Vartanoush Sarkis, Nidal Sawas och Knut Stahle. Gränslös Grafikfestival arrangeras av Södertälje konsthall, Grafikens Hus, Södertälje Konstnärskrets och Saltskog gård.

Program Gränslös Grafikfestival

25/8 kl. 12-13

Vernissage för utställningen Gränslös Grafikfestival i Södertälje konsthall tillsammans med alla konstnärer och curatorer som berättar om processen och visar runt i utställningen. Vernissagen är öppen för alla.

25-27/8

Prova på grafik under Södertäljefestivalen i Grafiktältet på Storgatan vid hörnet till Garvaregatan. Öppettider fr 12-20, lö 10-20, sö 10-16.

26-27/8

Öppna visningar av grafikverkstan på Södertälje Konstnärskrets lö-sö kl 12-16. Gamla Flickskolan Orionkullen, Västra Kanalgatan 2.

Att besöka Gränslös Grafikfestival och dess programverksamhet är gratis och öppet för alla.

Vill du veta vad som händer med Grafikens Hus, följ oss på facebook eller Instagram: GRAFIKENSHUS

https://www.facebook.com/grafikenshus

https://www.grafikenshus.se

Signering med Benjamin!

Signering med Benjamin!

Lördag 26.8 | kl 15.00 | Quality Hotel Park | Saltsjötorget

Missa inte signeringen med Benjamin Ingrosso!
Vi rekommenderar att man kommer i tid för att inte missa chansen att träffa denna stora favorit…

Karin Westerberg bjuder på härlig allsång under Södertäljefestivalen!

Karin Westerberg bjuder på härlig allsång under Södertäljefestivalen!

Vilken låt vill du att Karin Westerberg framför under allsången?

Gå in och lämna dina önskemål på hennes artistsida!

Du har väl inte glömt Södertäljefestivalens Spotifylista?

Du har väl inte glömt Södertäljefestivalens Spotifylista?

Tjuvlyssna på festivalens alla artister och akter på Södertäljefestivalen2017 på Spotify!

Listan hittar du under fliken artister.
Se till att lära dig alla texter så att du kan ta ton och sjunga med under alla tre festivaldagar!

/Team Södertäljefestivalen

Missa inte Scaniaparaden den 26 augusti!

Missa inte Scaniaparaden den 26 augusti!

Under lördagen får du se till att vara på plats för att inte missa Scanias otroliga framgång och utveckling genom åren. Mellan kl. 13.00–14.00 Kommer Scanias lastbilar att parera genom Södertälje centrum. Ni kommer kunna skåda deras senaste modell följt av äldre modeller och till och med en och annan ”veteranare”!

Staden fylls av identitet och Södertäljeanda, och är ett perfekt stopp innan scenprogrammet drar igång!

Familjens dag!

Familjens dag!

Söndagen den 27 augusti innehåller ett program för hela familjen!
Passa på att ta med dig hela släkten till Södertäljefestivalen och ta del av alla aktiviteter.

Stora Scen presenterar också artister och akter som passar alla åldrar!
Vi hittar Make it up!, Mojje och FO&O

Vi ses på Södertäljefestivalen!

/Team Södertäljefestivalen

Missa inte festivalens mest fullspäckade dag!

Missa inte festivalens mest fullspäckade dag!

Lördagen den 26 augusti är det ett fullspäckat festival- och scenprogram, missa inte när festivalen trappar upp tempot och erbjuder en dag full av aktiviteter som sent går att glömma!

Drakbåtsracet går av stapeln kl. 10.00
Scaniaparaden börjar kl. 13.00
Scenprogrammet är fyllt av stora artister och fartfyllda akter!

Kom och fira Södertälje med oss!

/Team Södertäljefestivalen

Vinn idolträff med FO&O!

Vinn idolträff med FO&O!

Söndagen den 27:e augusti gästar FO&O Södertäljefestivalen för en oförglömlig spelning och du har nu chansen att vinna en träff med bandet för dig och upp till 3 vänner.
Upp till 1000 kr i reseersättning ingår mot uppvisande av kvitto. Om vinnaren bor utanför Stockholm/Södertälje så ingår även övernattning på Quality Hotel Park i priset.

 För att delta i tävlingen skall du göra följande:

1. Ladda ned appen Musical.ly i App Store eller Google Play
2. Spela in en video där du mimar/dansar till din favoritlåt med FO&O
3. Dela din video i Musical.ly-appen eller på Instagram.
4. Tagga din video med #Södertäljefestivalen2017

Vinnaren meddelas personligen via sociala medier och presenteras under vecka 33.
Tävlingen presenterar i samarbete med Quality Hotel Park Södertälje.

*Tävlande måsta vara minst 7 år gamla och ha målsmans godkännande om de är under 18 år

 Tävlingsvillkor

1. Tävlingen arrangeras av Onemotion IMC på Musical.ly-konto, Facebook och Instagram.
2. För att delta ska du utföra den motprestation som efterfrågas.
3. Tävlingen är öppen för alla invånare i Sverige.
4. Bara tävlingsbidrag skickade online via angivna sociala medier kommer att tas emot.
6. Deltagare är själva ansvariga utgivare av tävlingsbidragen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas.
7. Resor till och från Södertälje samt eventuell övernattning i samband med vinsten står vinnaren för. 
8. Tävlande måsta vara minst 7 år gamla och ha målsmans godkännande om de är under 18 år.
9. Vinnaren meddelas personligen via det sociala mediet och vinnarens namn offentliggörs via festivalens hemsida södertäljefestivalen.se, festivalens Instagram och Facebook-konto.
10. Personlig information om tävlingsdeltagare kommer att användas till att administrera anmälningar, att informera vinnarna om vinsterna och för distribution av vinster.
11. Priset kan inte överlåtas eller bytas mot kontanter. Datum för idolträffen är söndag 27 augusti 2017.
12. Deltagarna accepterar att om de vinner så har Onemotion IMC rätt att, utan ytterligare betalning eller tillstånd, använda deltagarnas ålder, tävlingsbidrag och namn på webbplatsen/i publikationer/i sändning, för att tillkännage vinnarna av denna tävling samt för marknadsföringsändamål som har samband med tävlingen.
13. Onemotion IMC förbehåller sig rätten att justera tävlingsupplägget under tävlingens gång.
14. Vinnaren får ta med sig upp till 3 vänner.

Södertälje i fokus!

Södertälje i fokus!

Fredagen den 25 augusti

Södertäljefestivalen lyfter fram artister med rötter från Södertälje! På scen kommer vi beskåda redan etablerade artister men även kända namn från Södertälje och en hel del nya talanger!

På scen hittar vi Nano, Felicia V, Six Feet Deeper och många fler!

Missa inte Södertäljeandan på scen den 25 augusti!

Klara Andén – Södertäljes talang!

Klara Andén – Södertäljes talang!

2014 vann Klara Andén en covertävling som hölls av artisten Linnea Henriksson, Spotify och Sony Music. Linnea valde ut Klaras version av sin låt ”Halmstad” som sin favoritversion och följden av det blev en inspelning i Spotifys nya studio och ett släpp på Spotify. Låten är nu uppe i närmare 100 000 lyssningar och Linnea beskrev Klaras version såhär: ”Det är häftigt att inte känna en människa alls och ändå verkligen höra en personlighet”.

De senaste åren har Klara fokuserat på att spela in sina egna låtar. Det har resulterat i en vemodig och atmosfärisk indiepop på svenska. Elektroniska och akustiska ljud samsas kring ärliga texter som bygger på de där tankarna som ligger och skaver längst bak i huvudet. Under våren har hon släppt fyra singlar, bland annat en remix gjord av danska producenten Martin Hviid, som har uppmärksammats i ett flertal musikbloggar och tipsats om av Linnea Henriksson.

21-åriga Klara är uppvuxen i Östertälje och i högstadiet hade hon tre väldigt givande år i Södertälje musikklasser. Två av fyra bandmedlemmar som är med och spelar på festivalen är klasskompisar från den tiden. Därför tycker hon att det ska bli extra roligt att spela på just Södertäljefestivalen.

Six Feet Deeper – ösig musik med massa groove!

Six Feet Deeper – ösig musik med massa groove!

Six Feet Deeper är ett 70-tals doftande rockband. Bandet har varit aktiva sedan början av 2017 och har haft flera livespelningar under året.

I juni spelade bandet in sin första EP och den första singeln, Here We go Again, som släpps i juli i år. Hela EPn kommer släppas på Spotify och iTunes under sensommaren.

Bandet består av Sara Lindberg (sång), Patrik Andersson (gitarr), Erik Arkö (bas) och Emil Mickols (trummor).

Tillsammans ger bandet er en fantastisk liveshow som ni inte vill missa!

Axels Tivoli sätter fart på Södertäljefestivalen!

Axels Tivoli sätter fart på Södertäljefestivalen!

Under den 25-27 augusti kommer hela familjen kunna hoppa, snurra, svinga, skratta och spela på lyckohjulet! Missa inte att besöka festivalens två tivoliområden. Du hittar Axels Tivoli på Stortorget, Stationsparkeringen och i Stadsparken.

Vi ses på Södertäljefestivalen!

Berättelser från Syrien

Berättelser från Syrien

Missa inte denna mobila utställning!

Utställningen Berättelser från Syrien rymmer personliga tillhörigheter som bär på berättelser och minnen. Föremålen tillhör människor som är födda i Syrien. En del har bott i Sverige under lång tid medan andra har kommit hit som flyktingar under det nuvarande kriget.

Världskulturmuseerna tillsammans med Medelhavsmuseet samlingar ger en glimt av Syriens långa och rika kulturhistoria! Områdets roll som mötesplats för folk och kulturer.

Kom och få en bild av Syrien bortom krigsrubrikerna, ett historiskt perspektiv på området och en plats för möten, samtal och gemenskap.

Syrien har alltid varit en strategiskt viktig plats präglad av kontakter och möten mellan människor från Asien, Afrika och Europa. I den här utställningen berättar arkeologiska föremål om dessa kontakter. Det är berättelser om krig och konflikt, men även om vardagens sysslor, glädje och sorg.

Glädje och sorg genomsyrar även de berättelser om Syrien som Medelhavsmuseet har samlat in i Sverige under vintern 2016-2017. De berättar om kärleken till Syrien, men även om sorgen i att sakna sitt hem och sitt sanna jag.

Berättelserna handlar om en längtan tillbaka till en saknad plats och ett förlorat levnadssätt. Om tryggheten i de gamla vanorna och bekanta stämningarna, om smakerna, lukterna och språket.

För den som lever i exil blir föremålen hemifrån viktiga. Som bärare av minnen är inget föremål för oansenligt eller vardagligt. De omfattas alla av det förflutnas magi.

Årets konferencier – Lasse Karlsson!

Årets konferencier – Lasse Karlsson!

Efter många år som underhållare tillhör Lasse Karlsson fortfarande eliten bland svenska stå-upp-komiker. Självironi och självdistans brukar alltid vara uppskattad hos en svensk publik och det är något som Lasse är en mästare på att leverera. Därför passar Lasse perfekt, med rötter från Södertälje, och kommer leda oss genom hela festivalen och vårt fullspäckade scenprogram!

Att Lasse dessutom är en av de mest prisvärda svenska stå-upparna vi har gör inte saken sämre. Han gör alltid ett bra jobb och lämnar ingen besviken!

Lasse Karlsson har setts i TV-program som Släng dig i Brunnen, Komikerklubben, Taxi 234, Snacka om Nyheter, The Båttom is nådd, Stockholm Live, Babben & Co m.m. Han har också skrivit mycket sketcher och manus. Han skrev bl.a. komediserien Falkenswärds möbler.

Lasse har varit producent för Time Out på TV4 och han har regisserat revyer, pjäser och shower, bl. a. på Stadsteatern. Han har även vunnit humorpriset på Radiogalan för bästa humorprogram i radio.

Lasse har undervisat i stand-up comedy på Dramatiska Institutet och han har turnerat runt i landet i många år, bl. a. med Rhapsody in Rock och Big Comedy och var ”förband” till Eddie Izzard på Cirkus i Stockholm. Lasse gick till final i Comedy Fight Club på TV3. På Malmö Comedy Festival fick han även ta emot priset som ”Komikernas egen Favorit”.

Lasse Karlsson är också flitigt anlitad som moderator där han verkligen får användning av den lyhördhet som en komiker måste ha för att skapa stämningen i lokalen. På så sätt håller diskussionen rätt nivå för respektive tillfälle. Han har känsla för när man ska vara seriös och när det hela behöver lättas upp. Ofta anlitas han även som konferencier under helkvällar eller galor.

Felicia V till Södertäljefestivalen!

Felicia V till Södertäljefestivalen!

Felicia V har en lång musikalisk bakgrund då hon genomfört många framträdanden både live och i tv-rutan. Hon satsar just nu fullt ut på sin karriär som soloartist. Startskottet gick då hon deltog i flertalet talangtävlingar och Lilla Melodifestivalen. Effekten ledde till att hon fick sjunga under många evenemang som gästartist, medverkat i direktsända tv-galor och körat bakom Laleh!

Hennes ambitioner har gjort att hon länge arbetat med musiken och hon har ett etablerat samarbete med låtskrivaren och producenten Ditte Lindbom. Låtarna som skrivits har baserats på Felicia V:s livsupplevelser och har lett till tre singelsläpp. Samtliga låtar är en blandning mellan olika genrer och har inslag av pop, rock, dance och RnB.

Felicias första singel släpptes 2015 i november; ”Fighters”. Därefter följde hennes nästa singel ”Boomerang” i januari 2017. Nu är hon aktuell med sin senaste och tredje singel ”Can’t Do It” som släpptes den 9 juni!

Felicia har tidigare deltagit under festivalen år 2014 som förakt till Sean Banan. Nu tar hon plats på scen med sin egen musik i kombination med medryckande covers! Felicia ser fram emot att komma tillbaka och uppträda för den härliga publiken i Södertälje!

The Soul Company röjer loss på lördagen!

The Soul Company röjer loss på lördagen!

The Soul Company är ett av Europas ledande akter på exklusiva gala-, företags- och middagsevenemang. Coverbandet har en helt egen och unik karisma som gör kvällen helt och hållet oförglömlig!

”We live soul music! We breathe soul music!
That is our way of life and that is what we devote all of our energy to!”

The Soul Company’s sju medlemmar:
Ledsångare: Isak Kuritzén
Trummis: Henrik Liljequist
Gitarr & sång: Jesper Naenfeldt
Bas & sång: Alexander Waljanson
Saxofon: Mattias Lejdal
Trumpet: Patrik Eriksson
Trumpet: Olle Hedström

Lyssna på vår Spotify Playlist!

Lyssna på vår Spotify Playlist!

Södertäljefestivalen 2017

Nu kan du tjuvlyssna på Södertäljefestivalens artister!
Kika in på Artister eller gå direkt till Spotify för ta del av årets spellista.

Vartefter som artister släpps kommer även årets lista att växa sig längre, se till att ha koll på alla låtar så att du kan sjunga med och komma i rätt stämning under festivaldagarna!

Gränslös shopping på Marknadsgatan!

Gränslös shopping på Marknadsgatan!

Shoppa loss på festivalens egen marknadsgata

Passa på att fynda alla fantastiska erbjudanden från Södertäljes breda utbud av butiker.
Från slutet av Järnagatan genom Storgatan fram till Stortorget hittar du allt
från din favoritkrydda till kläder och inredning. Välkommen!

Öppettider Marknadsgatan:

Fredag 25.8 kl 10-20
Lördag 26.8 kl 10-18
Söndag 27.8 kl 11-16

Nyhet – Smaka på Södertälje!

Nyhet – Smaka på Södertälje!

Missa inte att ”Smaka på Södertälje” för att ta del av Södertäljes breda och kulturella bredd av härlig mat.
På plats kommer du kunna möta ett brett utbud av Södertäljes restauranger och närodlande gårdar.
Du ges en möjlighet att prova på olika rätter och kanske hittar du din nya favoriträtt?
Smaka på Södertälje är nytt för i år och det får du bara inte missa!

Öppettider:

Fredag 25.8 kl 11-19
Lördag 26.8 kl 11-19
Söndag 27.8 kl 10-16

Vi kommer inom kort kunna presentera deltagare för Smaka på Södertälje!
Om ni är intresserade av att delta med er goda smak – anmäl er här!

Fantastiskt samarbete – Make it up!

Fantastiskt samarbete – Make it up!

Lastbilen svänger in och öppnar upp!

Missa inte sommarens mest kreativa kulturevent för sommarlediga. Make it up bjuder på ett pimpat och vågat event med en glänsande attityd. Du finner musik, teater, talangjakt, sminkkurser, generationsmöten och många andra aktiviteter för dig som är ung och kulturellt engagerad.

Make it up är ett kreativt samarbete mellan Kultur 365, Livet bitch!, Mezzopotelge, Täljerevyn och Södertälje Teateramatörer – alla kommer vara där!

Turnétid: 7:e till 18:e augusti
Plats: Vi åker runt i bostadsområdena och i centrala Södertälje
Kostnadsfritt!

S-FACTOR
En talangjakt för Södertäljebor
Alla har talang – vilken är din? Gör du ett speciellt partytrick? Halsbrytande sångnummer? Trick med din hamster? Får du människor runt omkring dig att skratta, gråta eller säga ”wow” åt din talang? Då skall du anmäla dig till denna talangjakt. Ingen talang är för stor eller för liten. Du behöver bara tro på att du är Södertäljes nästa stora talang!

Din sketch kan hamna på scen
Make it up bubblar av scenframträdanden och vi vill ha din story, din sketch, din låt text. Skriv en text eller spela in din idé och skicka till oss.

Den kan vara på svenska eller ditt hemspråk. Din berättelse ska utspela sig i Södertälje. Kanske kan den handla om komiska situationer i vardagen, om skolan, familjen eller om politik. Du som skickar in får inte vara äldre än 16 år. En jury väljer ut förslag och din text bearbetas av professionella manusförfattare och skådespelare. Skicka in ditt förslag till:

Kultur 365
Södertälje kommun
151 89 Södertälje

Eller via e-post: k365@sodertalje.se

Mer info: www.makeitup.nu

Karin Westerberg bjuder på härlig allsång under Södertäljefestivalen!

Karin Westerberg bjuder på härlig allsång under Södertäljefestivalen!

I 15 år arbetade Karin som barpianist runt om i Sverige. Hennes karriär tog fart då hon fick jobbet som pianist i husbandet i SVT:s ”Stjärnor Hos Babben”. 2015 tog hon över som en av lagledarna i ”Så ska det låta” och hon har även medverkat som artist i SVT:s ”Doobidoo”, turnerat med Julgalan samt synts i Sommarkrysset. Efter några månaders mammaledighet är hon tillbaka för att sjunga allsång med Södertäljeborna, lördag den 26 augusti på stora scenen.

Karin Westerberg kommer från Gnesta och gick på Täljegymnasiet i Södertälje, vilket gör henne till en självklar artist och en inspirerande profil med rötter i Södertälje.

Har du, som Karin, en kärlek för allsång och en låt som ligger dig extra nära hjärtat?
Skicka då in dina önskemål till formuläret du hittar under Karins profil på Artister!

Har du tur är det kanske just din låt som Karin väljer att framföra under Södertäljefestivalen!

Unik trio till Södertäljefestivalen!

Unik trio till Södertäljefestivalen!

Staffan Hellstrand, Stiko Per Larsson & The Moniker
kommer till Södertäljefestivalen den 25 augusti!

Denna fantastiska sammansättning är skapad enbart för Södertälje.
Missa inte när sommarkvällen förvandlas till en akustisk och somrig atmosfär med de absoluta klassikerna!

Stiko Per Larsson är en artist från Dalarna. Han har sedan debutalbumet Flyktsagor 2008 sakta, tålmodigt och envis byggt upp sin publik. Musiken är en kraftfull, akustisk historia med texter som ambitiöst försöker fånga det vackra och enkla, det fula och det svåra. Betraktelser och historier.

The Moniker är Daniel Karlssons artistnamn och som betyder smeknamn/pseudonym. Han är känd sedan han var med i Idol 2007, där han kom på fjärde plats. I oktober 2008 släppte Karlsson sin första musiksingel ”Would you believe?” och spelade också in en musikvideo till låten. 

Staffan Hellstrand har med åren blivit en av våra säkraste och mest sevärda liveartister, vare sig han spelar solo, med akustisk gitarr och piano, eller larmar med fullt band. Med total inlevelse och fyndiga mellansnack trollbinder han publiken var han än kommer. Med femton soloalbum bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på.

Mojje bokad för söndagen!

Mojje bokad för söndagen!

Missa inte Mojje som kommer till Södertäljefestivalen

På söndagen den 27 augusti är det familjens dag och vad passar bättre än att Mojje kommer och förgyller stämningen under denna härliga festival?!

Mojje har medverkat i sommarturnén Diggiloo under flera år och varit programledare i TV. Med sina låtar ”Var ligger landet där man böjer bananerna”, ”Lollo och Bernie”, ”Tjaba Tjena Hallå” m.fl. i bagaget får han publiken att sjunga med, vilket han älskar, förutom att efter en konsert få träffa sin publik!

Mojje har släppt 5 album som alla sålt guld, även 3 böcker som handlar om hans liv som liten. Han har under 7 år varit barnprogramledare på TV4 och har miljontals streamingspelningar på Spotify och YouTube.

Arja Saijonmaa klar för Södertäljefestivalen!

Arja Saijonmaa klar för Södertäljefestivalen!

Arja har jobbat mycket med mänskliga rättigheter, fred och internationellt utbyte. Som artist vill hon bidra till att bygga broar mellan människor och mellan olika kulturer. Vilket gör henne unik och helt perfekt för festivalen!

Arja Saijonmaa har, förutom sina konserter, också framträtt med krogshower och föreställningar i kabaréstil, t.ex. på krogscenen Börsen (Hamburger Börs) i Stockholm och på många andra ställen i världen.

I samarbete med bl.a. teaterregissören Vivica Bandler har hon genomfört ett flertal ”One Women Shows” med olika teman. Efter att Arja en tid sjungit mot grekiska och chilenska diktaturer ville hon återvända sin egen finska kultur och hon satte upp en ”One Women Show” i Sverige med den finska tangon som tema samt modern poesi och texter av kvinnor.

Arja var den första som förde in den finska tangon till Sverige. – Det var första gången svenskarna fick ett nyckelhål in till den finska folksjälen, säger Arja om föreställningen.

Arja Saijonmaa betraktar Mikis Theodorakis som sin viktigaste mentor och de har nu samarbetat i över 30 år. Mikis Theodorakis, bl.a. känd för att ha gjort musiken till filmen ”Zorba”, var motståndare till den dåvarande militärdiktaturen i Grekland och han tvingades då leva i exil. Arja fick sitt internationella genombrott som en kraftfull uttolkare av Mikis Theodorakis sånger vid en världsturné 1970-72. När Arja återvände till Norden efter sin världsturné ville hon introducera Mikis Thedorakis även för den nordiska publiken.

Förutom att många av Arja Saijonmaas scenproduktioner har överförts till television, har hon också haft flera roller i filmer och TV-produktioner. Hon spelade huvudrollen, Anna Svärd, i TV-produktionen ”Charlotte Löwensköld” byggd på Selma Lagerlöfs bok. Det var en serie på sammanlagt 5 timmar i regi av Jackie Söderman. Hon hade huvudrollen i den norska långfilmen ”Havlandet” i regi av Lasse Glomm. Hon hade också huvudrollen i den uppmärksammade svenska TV-serien ”Clark Kent”. Ralf Långbacka gjorde en svensk långfilm av Brechts ”Herr Puntila och hans dräng Matti”. I den fick Arja spela Eva, Puntilas dotter. Puntila själv spelades av Lasse Pöysti. I regissören Kjell Sundvalls TV-drama ”Restaurangen” spelade Arja en kallskänka. Arja Saijonmaa har också fungerat som filmskapare och filmproducent. Hon har bl.a. gjort en dokumentär om Mayakulturen i Guatemala som gjordes inom hennes uppdrag som abassadör för UNHCR. Hon har även gjort en film om den chilenska musikgruppen Inti Illimani, som är ett porträtt av artister i exil. Tillsammans med TV-producenten Lars Egler har hon gjort filmen ”Den långa vägen”.

Benjamin Ingrosso bokad för lördagen!

Benjamin Ingrosso bokad för lördagen!

Nu kommer Benjamin Ingrosso till Södertälje, missa inte Melodifestivalfinalisten när han tar plats på scen med sin hetaste singel ”Good Lovin”.

Benjamin Ingrosso rivstartade sin karriär redan som 9-åring när han vann lilla Melodifestivalen 2006 med ’Hej Sofia!’. Sedan dess har han jobbat hårt med både musik och teater samt vunnit Let’s Dance 2014. Under hösten samma år blev Benjamin signad till TEN Music Group och har visat prov på en enorm låtskrivartalang och har nu skrivit ett stort antal låtar till andra artister och även till sig själv. Detta har resulterat i fyra singelsläpp under senaste året.

Förra sommaren nynnade vi på hans souliga sommarlåt ’Love You Again’ som Benjamin sjöng när han fick hela Sverige att gunga med under deltagande i Allsång på Skansen. Benjamin är både etablerad artist och låtskrivare, så pass att han under hösten 2016 varit i LA och skrivit med talanger som MAG (Flo Rida) och Matt Parad (Tinashe) med flera.

Under våren har Benjamin gjort succé med sitt bidrag ”Good Lovin” i Melodifestivalen där han slutade på en hedersvärd femteplats i finalen. Hans senaste singel heter ”Do You Think About Me” och var så säkra, ni kommer att höra mer om Benjamin inom den närmsta framtiden.

FO&O är klara för Södertäljefestivalen!

FO&O är klara för Södertäljefestivalen!

Missa inte årets finalister från Melodifestivalen när de intar scenen den 27 augusti kl. 15.00

FO&O med sin Grammis-vinnande internetsensation, sålde ut Globen senast de spelade. Allt började med uppträdanden på gatorna i Stockholm och nu, bara några år senare, har de gigat med bl.a. Justin Bieber, One Direction, och hunnit med en USA-turné. Bandet tog sig till final i Melodifestivalen 2017 med låten ”Gotta Thing” skriven av den legendariska låtskrivaren John ”Mutt” Lange.

Trots ung ålder och endast tre år som grupp har medlemmarna Felix Sandman, Oscar Enestad & Omar Rudberg i FO&O hunnit med en hel del. De vann en grammis för ”årets innovatör” redan första året tillsammans.

Signade till Artist House/TEN Music Group och Sony-labeln RED i USA ser framtiden ljus ut för talangerna i Skandinaviens största boyband – FO&O!

Nano Omar bokad!

Nano Omar bokad!

Vi känner alla igen Nano från Melodifestivalen 2017,
nu kommer han till Södertälje!

Nano har både en röst och en historia som berör – på djupet. Från ett trassligt förflutet bestämde han sig för att vända blad och satsa helhjärtat på musiken. Den 30-åriga Nano har ägnat sig åt musik större delen av sitt liv. År 2015 släppte han sin debutsingel ”Lion” som följdes upp av ”Perfect Melody” som passerat platinastatus, samt singlarna ”Pushin” och ”The Day I’m Gone”.

Nano fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2017, där han från Skandinavium i Göteborg gick direkt till final med låten ”Hold On” och sen kammade hem flest tittarröster och kom totalt på en andraplats i tävlingen.

Nanos uppväxt var turbulent, men musiken har alltid varit en stor del av hans liv. Redan i andra klass blev Nano tagen ur skolan på grund av anpassningsproblem. De långa dagarna hemma fyllde han med MTV och på så sätt föddes hans kärlek till musiken. 12 år gammal hamnade han hos en fosterfamilj på Gotland och det var där han började komponera egna melodier i sitt pojkrum, melodier som han sedan spelade in på kassettbandspelare med inbyggd mikrofon.

Väl tillbaka i Stockholm föll Nano in i destruktiva mönster igen och hans resa mot musikdebuten har varit lång och krokig, men när Nano träffade kvinnan i sitt liv och fick sitt första barn bestämde han sig en gång för alla, livsstilen med kriminalitet och missbruk måste ge vika för kärleken till familjen och musiken. Sedan dess har paret fått tre barn till och Nano har ihärdigt jobbat för att realisera drömmen om att göra karriär med sin musik. Förändringsresan har tagit flera år, men nu, efter de stora framgångarna och den nyvunna kärleken och respekten hos det svenska folket så hoppas han kunna inspirera andra som går igenom samma resa.

Förutom att “Hold On” varit etta på radio, iTunes och ägt förstaplatsen på Svensktoppen flera  veckor i rad så fick Nano även äran att avsluta kärleksmanifestationen på Sergels Torg i april  efter attentatet i Stockholm samma helg. “Hold On” har i skrivande stund passerat 10 miljoner streams på Spotify och i sommar är Nano aktuell med turné och festivalspelningar runtom i landet.

Kringelfestivalen blir Södertäljefestivalen!

Kringelfestivalen blir Södertäljefestivalen!

När Södertäljes stadsfestival arrangeras den 25-27 augusti 2017
blir det under ett nytt namn och med en starkare lokal inriktning

– Vi döper om festivalen till Södertäljefestivalen eftersom vi vill att namnet ska spegla att vi arrangerar en festival med, om och för Södertälje. Vi vill nå alla de människor som bor och verkar här, säger Tomas Björck, ordförande för Södertälje Centrumförening.

Festivalen är en del av arbetet med att bygga Södertäljes attraktionskraft och syftet med festivalen är att skapa en trevlig stadsfest för Södertäljebor och besökare. Festivalen äger som vanligt rum i slutet av augusti i Södertälje centrum. – Jag ser namnbytet som ett naturligt steg och för mig är det ett självklart sätt att för alla tydliggöra att det är i vår stad ”Södertälje” som festivalen äger rum. Jag är stolt över vår stad och det vill jag att alla Södertäljebor ska vara, fortsätter Tomas Björck.

Festivalen kommer liksom tidigare år att innehålla en mängd aktiviteter för stora och små liksom mat, artister och marknader. Även en del nya inslag kommer finnas under årets festival. – Södertäljefestivalen är ett fantastiskt evenemang där vi har möjlighet att visa upp Södertäljes bästa egenskaper helt i enlighet med det vi vill att människor förknippar med Södertälje. Kringlan kommer självklart även i fortsättningen finnas med under festivalen, men i andra skepnader än i form av festivalens namn, säger Nina Dahlström, centrumchef för Södertälje Centrumförening.

Innehåll, artister m.m. i Södertäljefestivalen presenteras senare under våren.

Södertälje centrumförening jobbar för att centrum ska upplevas rent, snyggt och tryggt,
en plats där man vill vara, uppleva och där man vill konsumera.

Södertälje Centrumförening

www.sodertaljecentrum.com
Box 613, Köpmangatan 3, 2tr, 151 27 Södertälje
Facebook: Södertälje Centrum
Instagram: Sodertaljecentrum