Nyheter

32
dagar
6
timmar
22
minuter
Kom hungrig till MatLust-torget!

Kom hungrig till MatLust-torget!

På Politikertorget i mitten av Storgatan hittar du MatLust-torget. Här erbjuder vi Street food av hög kvalitet, fika i världsklass och närproducerade produkter att köpa med sig hem. Kom och upplev vad lokala aktörer från Södertälje och Stockholm har att erbjuda i matväg tillsammans med MatLust!

Läs mer om deltagarna under fliken ”MatLust-torget”

Kanalbandet

Kanalbandet

Kanalbandet är ett storband från Södertälje som bildades 1969 och hade sin första spelning vid ”Tältet” under Barnensdagsfirandet samma år.

Repertoaren har sedan starten huvudsakligen bestått av traditionell musik från 30- och 40-talet men på senare tid har bandet breddat sitt utbud med modernare musik, dock utan att ge avkall på den karakteristiska storbandsklangen.

Spelplatserna utgörs av gatumiljöer, danssalonger och konsertscener runt Södertälje och bandet arrangerar varje år en höstkonsert på Södertäljes stadsscen Estrad.

Joe & The Anchor

Joe & The Anchor

Hela vägen från Malmö kommer de fyra vännerna som idag utgör ett av de hetaste popbanden just nu – Joe & The Anchor.

Med en oöverträffad kollektiv ambition och gemenskap har bandet kämpat motströms i flera år för att hamna där de är idag. Joe & The Anchor släppte sin debutsingel våren 2018 och kort därefter plockades de upp av Sony Music. Tillsammans har de släppt två framgångsrika singlar, ”Under My Skin” och ”My Kicks” som båda hamnat på flera editorial lists på Spotify, tillsammans med andra stora artister.

Nu blir det Bingo!

Nu blir det Bingo!

Mötesplatsen är en ideell verksamhet för pensionärer i Södertälje kommuns regi. Här arrangeras olika aktiviteter som snickeri, keramik, broderi, engelska, läsecirklar, vävning – och Bingo! Lördag den 24:e augusti kör vi igång kl 13.30 på Stora scenen. Hjärtligt välkomna alla tävlingssugna!

En hållbar värld är en vänligare värld!

En hållbar värld är en vänligare värld!

I år har Södertäljefestivalen tema Hållbarhet. Vi vill uppmuntra till ett hållbart tänkande ur alla perspektiv. Genom att ta hand om miljön, visa omtanke mot varandra och inte skräpa ner tar vi ett stort steg på vägen till att göra Södertälje och världen till en bättre plats för oss alla!

Södertälje City, Södertälje kommun och Telge Återvinning står tillsammans bakom kampanjen #allakangöranågot, för att motivera och lyfta hållbarheten. Alla kan göra något, stort som smått.

Missa inte stjärnan Faia Younans första konsert i Sverige! Och dessutom ett medley med profiler som Tobias Karlsson, Gabriel Forss, Shirley Clamp och Daniel Norberg på Stora Scenen under Södertäljefestivalens lördagskväll 24/8. Artisterna kommer under en och en halv timme att underhålla och inspirera oss alla till att ta hand om varandra och miljön. För en bättre värld och ett bättre Södertälje!

Lägg upp dina tips på #skräpdig och #allakangöranågot

Jeano

Jeano

Södertäljes egen sångstjärna som ligger bakom den genuina låten ”Avundsjuk”. Jeano medverkar i ”Förbjuden frukt” och har idag drygt 30 miljoner streams på Spotify. På lördag välkomnar vi honom till Södertäljefestivalens Stora scen!

Välkommen till Karategamers!

Välkommen till Karategamers!

Här i Södertälje finns Sveriges största tv-spelsförening, med fler spelevent än det finns veckor på året. I vanliga fall håller de till i sin grotta, Vault 10, där man kan besöka dem på molniga söndagar. Men under Södertäljefestivalen kommer de att lämna fortet och anordna MKSM vid Marenplan! Vill du spela på en icke inoljad Commodore 64, pröva farsans gamla favorit Atari 2600 eller bekanta dig med det japanska originalet till 8-bitars? Planera in ett besök hos Karategamers vid Marenplan under Södertäljefestivalen och tävla om ett Nintendo Switch!

Tommy Nilsson

Tommy Nilsson

Sedan mitten av 80-talet har Tommy berört publiken med sin unika och kraftfulla röst i melodier som Allt som jag känner och Öppna din dörr. Han vann svenska Melodifestivalen 1989 med En dag, har igenomfört ett otal turnéer och deltagit i musikunderhållningsprogram som Så mycket bättre och Stjärnornas stjärna. Vi välkomnar en av Sveriges mest folkkära artister till Södertäljefestivalens Stora scen på lördag!

Paul Green

Paul Green

Vår egen DJ och musikproducent, som spelat på Berns och i Tylösand, gjort musik på Steve Angellos bolag Size Records och spelats av både David Guetta och Nicky Romero. Nu förgyller han Södertäljefestivalen från Stora scenen redan första kvällen!

Johan Stengård

Johan Stengård

presenterad av Fastighetsbyrån och Swedbank

Fastighetsbyrån och Swedbank bjuder festivalpubliken på en konsert med en av Sveriges främsta saxofonister, Johan Stengård! Johan har spelat med världsstjärnor som ABBA, Carola, Sammy Davis Jr, Phil Collins och en mängd andra stora artister. Hans första TV-framträdande var 1973 med Björn Skifs som programvärd. Idag rymmer repertoaren allt från jazz och pop till barnvisor. Vi hälsar Johan Stengård varmt välkommen till Södertäljefestivalens Stora scen!

Dans på Dansbana! Södertälje 24 augusti

Dans på Dansbana! Södertälje 24 augusti

14.00-20.00 Workshops i olika dansstilar och open-floor med DJ.

(Mer detaljerat program kommer inom kort)

Tomas Kaya

Tomas Kaya

Tomas Kaya känner vi igen från Idol 2017. Efter två års hårt arbete blev han nyligen signad till Fifth Island Music (en del av Sony Music). Med över en miljon streams i bagaget får vi se honom framföra nytt material under Södertäljefestivalen. Vi ser fram emot att ha med honom även iår!

Kids of Revolution

Kids of Revolution

Södertäljefestivalen välkomnar killarna bakom sommarhiten Förbjuden Frukt som sålde Platina och guldhiten Bli Bättre. På lördag kväll äntrar de Stora scenen igen!

BAMSE – Världens starkaste björn

BAMSE – Världens starkaste björn

På söndag klockan 11 bjuder Bamse och Lova på en föreställning för barn mellan 2-7 år. Stora scenen fylls av sång, dans och klassiska barnlåtar. Efter föreställningen får publiken möjlighet att träffa BAMSE och Lova på riktigt!

Tivolit kommer till stan!

Tivolit kommer till stan!

Välkommen till Axels Tivoli – här hittar du oss under Södertäljefestivalen: Festivalområdet

Kom och lyssna på Klockrent!

Kom och lyssna på Klockrent!

Max Huss är ”överallt” just nu! Ingen kan sitta still när Klockrent! kör sitt svenska upptempo.

Imenella rappar på Södertäljefestivalen

Imenella rappar på Södertäljefestivalen

Prisad som Årets Nykomling på Grammisgalan och redan ute på Sverigeturné. Den 24:e gästar hon Stora scenen!

Wiktoria gästar Södertäljefestivalen

Wiktoria gästar Södertäljefestivalen

Missa inte Wiktoria när hon bjuder på Melloflashbacks och countrydoft. Välkommen till Stora scenen den 23:e augusti.

Piggeloppet!

Piggeloppet!

Är du mellan 4–12 år med mycket spring i benen?

Kom och spring Piggeloppet tillsammans med vår maskot Pigge under Södertäljefestivalen.
Anmäl dig i Sydpoolen-tältet!

Dag: Söndag 25 augusti
Tid: kl 11.00
Plats: Maren

Faia Younan & medley

Faia Younan & medley

Feat. Shirley Clamp, Tobias Karlsson, Daniel Norberg & Gabriel Forss

Lördag 24 augusti kl 19.30-21.00
Fritt inträde!

Dags för ny festival 2019!

Dags för ny festival 2019!

Nu är det dags för festival!

Den 23-25 augusti öppnar Södertälje upp och bjuder in till stadsfestival och vi hoppas att just du vill besöka oss.

Om du är intresserad av att boka utställarplats eller komma i kontakt med arrangörerna hittar du mer information under fliken Vänner.